top of page
Søk
  • Dag Magne Veierød

Frakting Oslo - Alicante

Oppdatert: 15. jun.

Så er den der, dagen som var 3 uker av gårde for 3 uker og 2300 nautiske mil siden. Vi ( Pål Persdal, Dag Veierød og Jørn Gisvold ) legger til kai om et par timer i det beste været. Flat sjø, godt og varmt, utvilt og med glede over at frokosten blir på land i dag, i Spania


Turen har vært litt ekstra krydret kan man si med mulig besøk av lekelysten spekkhoggere, eller skal jeg si ror-hoggere, men turen har gått uproblematisk samtidig som vi har sett sørkysten av Portugal og Spania på virkelig nært hold.. altså innenfor 20 meters dybden. Det ble intet krydder...


Nå blir det ett døgn i Alicante før retur til en ny hverdag hjemme. En hverdag som har stått litt på vent siden slutten av mars, så det er helt greit å mønstre av nå.

All lykke til eier som skal kose seg rundt her nede i en super seilbåt. Det har alt i alt vært en strålende avslutningstur for meg.


Skulle du selv ta turen i perioden mars-juni så vær ekstra obs på spekkhoggerne som er ror-sultne. Vi valgte å gå innenfor 20m grensen, seilte gjennom natten og hadde intet besøk av disse som nevnt. Men det første som skjedde var at vi passerte en ubelyst gul (diger) bøye på 5 meters avstand som ikke sto på kartet... Det var svarte natta.. Ellers ingen utfordringer men gå så nære kysten du kan og KUN utenfor 20m der du må. Under ligger utklipp fra Navionics men har du et gyldig abonnement på riktig kart hos Navionics kan du jo laste ned turen mellom Cascais og Gibraltar, så slipper du å begynne på scratch selv. De fleste angrepene skjær jo nærmere Gibraltar du kommer.


Nyttige FB-sider:

Orca Protugal/Spain: https://www.orcas.pt/


Link til rutefilen:


Navionics_archive_export
.gpx
Last ned GPX • 4KB


15 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page